Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Sunt un client nou.
Creează un cont
Informaţii
Informaţii

Informaţii utile, evenimente, prezentări

Informaţii utile, evenimente, prezentări

Iată informaţiile de interes privind Fundaţia Culturală Ideea Europeană, constând în următoarele secţiuni:

 

Autori. Informaţii pentru autori

Doriti sa deveniti unul dintre autorii nostri? Sau intentionati sa ne oferiti o traducere? Va invitam sa ne expediati o oferta de publicare. Fiece carte are povestea ei. Rugamintea e sa ne expediati manuscrisul in format electronic, sa-l redactati in font "Times new roman", corp de litera 11, la un rand; e necesar ca pe text sa fie facute cel putin doua corecturi, textele in limba romana sa aiba obligatoriu toate diacriticele si sa fie scrise conform ultimelor cerinte ale ortografiei. Autorul se obliga sa efectueze inca o corectura pentru a da BT-ul (bunul de tipar). Dar pana la BT, daca aveti nelamuriri, intrebari, cautati-ne.
Obligatiile ambelor parti se stabilesc, de buna seama, intr-un contract, fiind confidentiale. Interesul nostru este transformarea in eveniment cultural a fiecarei aparitii editoriale importante.
Fiecare autor este important pentru noi, fie acesta clasic, fie modern, fie debutant.

 

Clubul Cărţii Ideea Europeană

Cum puteti deveni membru al Clubului Cărţii Ideea Europeană? E stiut ca marea majoritate a cartilor sunt din cale afara de scumpe. Noi va oferim conditii speciale pentru a procura avantajos titlurile de care aveti nevoie.

Reduceri de preturi:

 • 5% pentru 3-5 carti comandate
 • 10% pentru 6-9 carti comandate
 • 15% pentru o comanda de peste 10 carti
 • 20% pentru o comanda mai mare de 20 carti

Trimiteţi comenzile dvs. on-line folosind cosul de cumparaturi sau prin e-mail la adresa office@ideeaeuropeana.ro.

Puteti deveni membru al Clubului de Carte Ideea Europeana daca sunteti cititorul nostru fidel. Pentru aceasta va invitam sa faceti minimum doua comenzi in ultimele 12 luni. Astfel veti beneficia de avantaje suplimentare. In afara de reduceri de pret substantiale, veti primi cate un premiu "Cel mai fidel membru al Clubului de Carte Ideea Europeana".

Daca doriti sa primiti informatii despre programele initiate si organizate de noi, precum si despre noutatile editoriale, lansarile, dezbaterile, abonati-va in baza noastra de date. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa inregistrati adresa Dvs de e-mail la noutati (newsletter). Dupa trimiterea mesajului Dumneavoastra pentru abonare veti primi un mail in care va rugam sa confirmati abonarea la adresa specificata de Dumneavoastra.

 

Cum se pot susţine proiectele noastre fără să vă coste nimic
2% pentru Fundaţia Culturală Ideea Europeană

 • In baza unei prevederi din Codul Fiscal, contribuabilii, persoanele fizice, au posibilitatea sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit catre o asociatie sau fundatie nonprofit. Aceasta suma reprezinta in esenta o parte a bugetului de stat care este directionata de fiecare cetatean catre sectorul neguvernamental. Adica in loc ca intreg impozitul sa ajunga la stat si sa fie cheltuit de stat, aveti posibilitatea sa decideti ca o parte mica sa sprijine proiectele in care credeti. Una din destinatiile posibile ale acestui procent este Fundatia Cuturala Ideea Europeana. In cazul in care doriti sa sustineti dezvoltarea proiectelor pe care le-am initiat puteti sa directionati 1% din impozitul datorat statului catre Fundatia Cuturala Ideea Europeana.
  • Pentru a redirectiona 2% din impozit spre Fundatia Cuturala Ideea Europeana va invitam sa completati capitolul H.2 din Declaratia de Venit Global. (Puteti sa descarcati formularul aprobat de Ministerul de Finante si instructiunile de completare de aici)
 • Persoanele care au realizat in afara veniturilor din salarii si venituri din alte activitati:
  • adaugati datele de identificare ale Fundatiei Cuturale Ideea Europeana in capitolul H.2, suplimentar fata de celelalte sectiuni pe care trebuie sa le completati in mod obisnuit.
 • Persoanele care au realizat doar venituri din salarii:
  • angajatorul a efectuat calculul impozitului anual si regularizarea acestuia pentru dumneavoastra. Pentru a ne ajuta, trebuie sa descarcati de asemenea Declaratia de Venit Global, sa completati sectiunile A si H (conform instructiunilor de la pagina 7 a Declaratiei, pentru identificarea voastra si a Fundatiei Cuturale Ideea Europeana) si sa trimiteti formularul prin posta sau sa-l duceti la ghiseul Administratiei Financiare a orasului/ sectorului in care locuiti.
 • Pe declaratia de venit pe anul precedent, pe care o completati in primavara anului in curs, va invitam sa completati capitolul H.2 din Declaratia de Venit Global, denumirea si datele (codul bancar si codul fiscal) Fundatiei Culturale Ideea Europeana. Suma: se completeaza cu suma solicitata de contribuabil suma ce va fi virata in contul entitatii nonprofit. In situatia in care contribuabilul nu cunoaste suma care poate fi virata, nu va completa rubrica "Suma", caz in care organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii (2% din impozitul global).
 • Administratiile Financiare cumuleaza apoi optiunile voastre si vireaza pana la finele anului procentul de 2% catre Fundatia Cuturala Ideea Europeana. Nu va ganditi ca suma pe care o puteti oferi e mica, pic cu pic se face marea. Cu sprijinul fiecaruia dintre voi vom continua sa dezvoltam proiectele si programele Fundatiei Cuturale Ideea Europeana, sa oferim carti, informatii si articole etc. In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii referitoare la aceasta prevedere, ne puteti contacta.

Decideti ce veti face cu 2% din impozitul dvs. si sprijiniti direct proiectele in care credeti! Spuneti si prietenilor dvs. de prevederea 2% si de sprijinul pe care il pot oferi Fundatiei Cuturale Ideea Europeana.

Download:

 

Informaţii pentru difuzori

Avem o distribuţie în majoritatea judeţelor ţării şi colaborăm cu librării şi en-gross-uri care activează în domeniu. De buna seamă, suntem interesaţi de lărgirea reţelei noastre de difuzare. Vă invităm să negociem noi contracte cu librării, centre, reţele de difuzare de curând deschise, instituţii, magazine virtuale interesate să-şi diversifice oferta de carte. Pentru detalii suplimentare în vederea încheierii unui contract, vă rugăm să ne contactaţi. Propunerile şi reclamaţiile le aşteptăm pe adresa de contact: office@ideeaeuropeana.ro

Oferta cărţilor disponibile (în format excel, pentru download):

 

Sponsori

Va invitam sa sponsorizati proiectele Fundatiei Culturale Ideea Europeana.

Scopul nostru este realizarea proiectelor nationale si internationale, lansarea si propagarea valorilor culturii romane si integrarea lor in circuitul de valori europene si universale. Unul dintre obiectivele Fundatiei Culturale Ideea Europeana este editarea lunara a vechii si prestigioasei reviste „Contemporanul. Ideea Europeana”, editarea in fiecare an a unor carti semnate de importanti autori romani si straini. Sub auspiciile noastre functioneaza Clubul Ideea Europeana, un Club de Dialog si dezbateri pe teme actuale, ca, de pilda, integrarea in structurile europene si internationale, dreptul minoritatilor etc.

Suportul dvs. financiar asigura dezvoltarea proiectelor si programelor derulate de noi.

Va oferim un pachet variat de comunicare care include:
• Website: prezenta sponsorului in cadrul website-ului, in paginile sectiunilor sponsorizate, cu logo, si prezentarea sponsorului.
• Newsletter: prezenta sponsorului in editiile noastre newsletter
• Presa: prezenta sponsorului in comunicatele trimise catre presa
• Carte: mentionarea sponsorului in cartile/ publicatiile editate de noi
• Brosura: fiecare sponsor are ocazia sa se prezinte in aceasta brosura, editata si distribuita de tuturor partenerilor sai (presa, ONG-uri, companii, etc).
• Advertising campaign: sponsorii sunt mentionati in toate campaniile noastre de publicitate.
• Numele sponsorilor sunt mentionate si puse la vedere in cadrul tuturor conferintelor de presa, lansarilor, evenimentelor.

 

Mass-media • presă • întrebări frecvente

Cum puteti obtine informatii suplimentare:

 • despre cartile aparute la Editura Ideea Europeana
 • despre autorii preferati de ziaristi si de publicul cititor
 • despre realizarile, turneele, lecturile publice nationale si internationale, despre proiectele Fundatiei Culturale Ideea Europeana.

Cum puteti primi o prezentare detaliata, inclusiv coperta unei carti, in cazul in care doriti sa scrieti despre ea?
Cum puteti obtine coordonatele autorului pe care vreti sa-l invitati la o emisiune TV, Radio sau la o cafea pentru realizarea unui interviu?
Cum puteti afla programul lansarilor (evenimentelor, spectacolelor, conferintelor de presa etc.) organizate de noi la Targurile de Carte nationale si internationale sau cu alte prilejuri?

Cum ati putea afla in ce conditii se incheie un contract de publicitate?
Cum sa deveniti partener sau partener media?
Cum sa publicati casete publicitare cu o mica prezentare/ descriere sau cu un articol despre cartile si revista editate de noi, pe site, intr-un magazin virtual?

Oferim spatiu pentru publicitate in carti, in paginile revistei, pe site.

Va oferim un pachet variat de comunicare care include:

 • Website: prezenta partenerului in cadrul website-ului, cu logo, si prezentarea partenerului.
 • Newsletter: prezenta partenerului in editiile noastre newsletter.
 • Presa: prezenta partenerului in comunicatele trimise catre presa.
 • Carte: mentionarea partenerului in cartile/ publicatiile editate de noi.
 • Brosura: fiecare partener are ocazia sa fie prezentat in aceasta brosura, editata si distribuita de noi partenerilor nostri (presa, ONG-uri, companii, etc).
 • Advertising campaign: partenerii sunt mentionati in toate campaniile noastre de publicitate.
 • Numele partenerului sunt mentionate si puse la vedere in cadrul conferintelor de presa, lansarilor, evenimentelor.

 

Parteneri:

 • SC Erc Press SRL
 • www.cartipentrucopii.ro
 • SC Nedea Print SRL
 • Cros Media Solutions
 • Lumina Tipo SRL
 • Asociatia EuroPress
 • Asociatia Eurobusiness

Parteneri media:

 •   Radio Romania Cultural
 •   Convorbiri literare
 •   Timpul
 •   Dacia literara
 •   Poezia
 •   APLER
 •   TVR CULTURAL
 •   Uniunea Scriitorilor din Romania
 •   Uniunea Scriitorilor din Moldova
 •   Muzeul National al Literaturii Romane

Aici veti gasi (speram cat mai rar) informatii la zi privind partenerii cu care am sistat colaborarea din varii motive.

Coşul de cumpărături este gol.
Promotia 2+1!
Concurs Ideea Europeană
Concurs
Cărţi recomandate
Demonii marunti
Demonii marunti
24,53 RON

Pescarusul
Pescarusul
9,00 RON