Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Sunt un client nou.
Creează un cont
Informaţii
Informaţii
Nicolae Manolescu. Preistoria criticului

Nicolae Manolescu. Preistoria criticului

  • Momentan 2.97/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rating: 3.0/5 (1129 voturi)

AutorMarian Victor Buciu

ColecţieJurnal & Corespondenta & Memorii

DomeniuMemorii, jurnale, corespondenţă

ISBN: 978-606-92684-8-3

Număr de pagini: 448

An apariţie: 2011

Format: 13X20

IN STOC
Preţ librărie: 41.42 RON
Preţ: 31,10 RON
Transport gratuit in 24 de ore pentru comenzi mai mari de 100 de lei!

Editura Contemporanul

Mai presus de observatiile stralucite risipite pe parcursul analizelor romanelor lui N. Breban, de situarile pertinente, de siguranta tonului si ingeniozitatea cailor de abordare, ne ispiteste in acest studiu figura spiritului creator intrezarita de M. V. Buciu in atitudinea prozatorului fata de dubla opresiune, a codului ideologic si a scriiturii, deopotriva alienante. Cum autorul este, el insusi, prozator, teza manifesta un interes special pentru o anumita specie de luciditate creatoare care recunoaste sau cunoaste limitele scriiturii si ii alege constient forma de alienare. Ea tradeaza admiratia fata de un destin exemplar si, poate, un vis de transvazare, fapt care si explica tensiunea participativa a frazelor.” (Eugen Negrici)

E un rezultat spectaculos al aplicarii unui sistem unitar de interpretare, combinand in proportii adecvate teoria si analiza. (…) Notiunile-cheie se potrivesc in broasca textului, deschis astfel interpretarii intr-un mod expert, fara a utiliza speraclul impresionismului.” (Ion Simut)

Refuzandu-si conformarea la traditiile autohtone ale reveriei «impresioniste» in marginea textului si a re-citirii rand cu rand, in fata publicului, autorul a procedat in maniera unui universitar american: nazuinta a randamentului maxim, redundanta minima, «livrare» extrem-modernizata a demersului critic catre utilizator, o atmosfera de document informatic, cu elaborare asistata de calculator. Abordarea e complet problematizata, iar cartea e contruita in sistem fagure: celulele, odata stabilite prin identificarea si delimitarea problemelor relevante, au fost umplute compact cu pasta informatiei si analizei.” (Nicolae Barna)

Disponibil si in Format eBook:

www.librariapentrutoti.ro

www.bibliotecaeuropeana.ro

Coşul de cumpărături este gol.
Promotia 2+1!
Concurs Ideea Europeană
Concurs