Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Sunt un client nou.
Creează un cont
Informaţii
Informaţii
Pamant de cenusa si diamant

Pamant de cenusa si diamant

  • Momentan 3.02/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rating: 3.0/5 (1203 voturi)

AutorEugenio Barba

ColecţieRoman Fiction

DomeniuRoman

ISBN: 978-973-1925-36-3

Număr de pagini: 263

An apariţie: 2010

Format: 11x18 cm

IN STOC
Preţ librărie: 28.34 RON
Preţ: 20,50 RON
Transport gratuit in 24 de ore pentru comenzi mai mari de 100 de lei!

Editura Ideea Europeana

Traducere de Diana Cozma

O poveste de iubire dintre Maestru şi Discipolul său.

Zdrobeşte sub tălpile tale goale evidentul.

Nu te supune normei.

Povestea celor care nu renunţă în ruptul capului la visele lor.

Pământ de cenuşă şi diamant sau povestea unor tineri fără de nume care şi-au croit propriul drum, au revoluţionat teatrul şi-au ajuns celebri. O poveste de iubire dintre Maestru şi Discipolul său. Protagonişti: Jerzy Grotowski şi Eugenio Barba, doi mari maeştri ai teatrului de secol XX. Ce ne spun ei? Zdrobeşte sub tălpile tale goale evidentul. Nu te supune normei. Căutarea nu-şi află capăt în spectacol. Acţiunea: are loc în regatul lui Ubu, într-o Polonie sumbră, mişunând de agenţi ai poliţiei secrete, informatori, un ţinut guvernat de politică culturală. Timpul: 1961-1964, rememoraţi cu farmec şi umor de Eugenio Barba, sunt anii de ucenicie, petrecuţi alături de Jerzy Grotowski la Teatr-Laboratorium din Opole. Ritmul: dinamic, antrenant, leagă precum firul de aţă ce cârpeşte găurile memoriei, crâmpeie de viaţă. Lovitură de teatru: pentru prima oară sunt publicate 26 de scrisori ale lui Jerzy Grotowski către Eugenio Barba care dezvăluie relaţia lor de prietenie şi colaborare de o viaţă.

Și-n acelaşi timp este povestea celor care nu renunţă în ruptul capului la visele lor. Se abat din drum pentru a-şi descoperi propriul drum. îşi recunosc maeştrii pentru a deveni într-o bună zi ei înşişi maeştri. îşi spun: cenuşă ştiu că sunt. Dar diamant? Aici, subtil, poate fi regăsit un avertisment adresat şlefuitorilor de diamante: aveţi grijă ce şlefuiţi, s-ar putea să şlefuiţi un pumn de cenuşă.

O autobiografie exemplară, aproape neobişnuită, alcătuită din lucruri ce par mărunte, ce nu se supun normelor narative, prăvălindu-se asupra cititorului, năucindu-l. O poveste ce demască totul şi, în fond, nimic, lămurindu-ne pentru a mia oară că nici măcar în teatru masca nu are altă utilitate decât aceea de a fi smulsă de pe faţă. Care rămâne să fie chichirezul? Simplu. Totul e să mai ai faţă după ce masca este dată jos.

Coşul de cumpărături este gol.
Promotia 2+1!
Concurs Ideea Europeană
Concurs